Rouhani receives red-carpet welcome in Malaysia

rouhani-putin[1]Iran’s president Dr. Hassan Rouhani arrived in Malaysia on Friday on a 2-day official visit at the invitation of Malaysian prime minister Najib Razak. He wss accompanied by country’s foreign minister Dr. Javad Zarif and several other cabinet ministers.

President Rouhani was received at Kuala Lumpur International airport by Malaysian prime minister Najib Razak with a red carpet welcome, and walked past a guard of honor mounted by the Sixth Royal Ranger Regiment.

Rouhani arrived in Malaysia from Vietnam on Friday on the second leg of his regional tour to South-East Asian nations which will also take him to Thailand later.

The post-JCPOA era yields a good ambience for developing relations with this important Muslim country,” Rouhani told reporters at Kuala Lumpur airport.

Iran and Malaysia intend to double their one billion dollar annual trade before the UN sanctions against Iran.

Rouhani will confer with Malaysian Parliament Speaker Amin Haji Mulia and address Iranian expatriates involved in scientific, academic and commercial areas are among the programs on the second day of Rouhani’s visit to the country in Kuala Lumpur.

On Thursday, Rouhani was in Hanoi, Vietnam, where the Iranian delegation inked several agreements and contracts with their Vietnamese counterparts.

In the first leg of our Southeast Asia tour we had good and constructive talks with Vietnamese officials and the ways to broaden and cement cultural, economic, and political ties were discussed,” said Rouhani.

Vietnamese president Tran Dai Quang held talks with Hassan Rouhani following the welcome ceremony in Hanoi, expressing his belief that the visit will generate a fresh driving force to promote bilateral ties for the benefit of the two peoples. Quang stressed that the visit reflects Iranian leaders’ determination to further deepen friendly relations between the two countries. Both leaders expressed their pleasure with the development of Vietnam-Iran relations since the establishment of their diplomatic ties more than 40 years ago, especially following the Iranian visit by former President Truong Tan Sang in March 2016. They discussed measures and orientations to further tightening political links, giving priority to extending economic ties.

Advertisements

One response to “Rouhani receives red-carpet welcome in Malaysia

 1. Sorry got this info in Dutch from a friend in Malasya. Regards Joop Jansen

  Dank, Onze president Najib, heeft grote problemen over miljarden corruptie. Hij is eigenlijk op heterdaad betrapt door de vorige (geniale) gepensineerde voorganger president Mahathir. Een bertokken arts. Nu rond 95 jaar jong.

  Mahadir heeft indertijd als enige (op China na) van de USA gewonnen. Hij heeft een uitzuig aanbod van het IMF geweigerd en gewonnen. Iets waarvoor hij de nobelprijs had mogen krijgen volgens mij. Hij was jarenlang een “vertichtte” president *voor* Najib de macht kreeg.

  Mahathir steunde Palestina enorm. Nog steeds moogen israeliers het land niet in, hoewel die er maling aan hebben met hun dubbele paspoort. Ze lopen hier met die kibboets petjes op. Dan weet ik het meteen en stap ik op ze af. Gelukkig zijn het er (nog) niet zoveel.

  Free, free Palestine roep ik dan. Vaak hoor ik dan weer hasbara verdedigingen… maar ik ga uiteraard niet in een zinloze discussie.

  Najib en ook de (gevaarlijke) gevangen genomen homosexueel Anwar zijn meer pro Israel. Gelukkig heeft Mahadire in al die jaren een stevig fundament gelegd. Iedereen weet hier al vanaf de lagere school wat zionisme inhoudt. Maar ja… het geld lonkt! En daar houden Najib en Anwar wel van.

  SOEMOED,

  Herman

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s